omistajatiedot

Tietokantaa koskevat kehitysehdotukset sekä siellä olevien virheiden raportointi kanava.

Valvoja: Tero

Vastaa Viestiin
salsu
Viestit: 106
Liittynyt: Su 13.04.2008 22:39
Paikkakunta: Luohua

omistajatiedot

Viesti Kirjoittaja salsu »

Hei,

koiramme omistajatietoja ei näy beaglejärjestön tietokannassa. Pitääkö ne erikseen johonkin ilmoitella vai mistä saatte nämä tiedot?
ressu
Viestit: 3
Liittynyt: Ti 05.12.2006 20:23

omistajatiedot

Viesti Kirjoittaja ressu »

Ei näy meilläkään eikä muillakaan tästä pentueesta en tiedä miksi.Koirat jo yli vuoden
antti1979
Viestit: 125
Liittynyt: Pe 23.09.2005 7:50
Paikkakunta: Laukaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja antti1979 »

Koiran omistajan on itse tehtävä omistajailmoitus Kennelliittoon mikäli kasvattaja ei ole sitä tehnyt. Omistajailmoituskuponki löytyy koiran rekisterilappusesta. Omistajailmoituksen voinee tehdä myös siellä uudessa OmaKoira-palvelussa. Kennelliitolta lähtee sitten omistajatiedot rotujärjestöille ja sitä kautta niitä sitten kaiketi päivitellään tännekin tietokantaan.
salsu
Viestit: 106
Liittynyt: Su 13.04.2008 22:39
Paikkakunta: Luohua

Viesti Kirjoittaja salsu »

Kyllä me oomma omistajailmoituksen heti silloin laittaneet menemään kun on paperit saatu, ja nyt on pari kk sitten laitettu tiedot omakoiraankin.
Jäljessä näyttää olevan muutenkin tuo tietokanta kun alkukesän näyttelytuloksiakaan ei vielä näy.
ressu
Viestit: 3
Liittynyt: Ti 05.12.2006 20:23

Viesti Kirjoittaja ressu »

Kyllä mekin on se laitettu jo vuosi sitten ja varmaan muutkin joille meiltä meni pentuja,mutta taitaa olla tietokannanpäivittäjä pitämässä välivuotta omistajatietojen kanssa.
Corner
Viestit: 722
Liittynyt: Ti 27.11.2007 14:55

Viesti Kirjoittaja Corner »

Eipä näy vieläkään omistajahaulla... Samasta pentueesta 2 löytyy, 3 ei. Ja niistä yksi on oma, joka OmaKoirasta löytyy kyllä.

Koirat täyttävät tammikuussa kaksi vuotta.
:roll:
Odotellaan...
antti1979
Viestit: 125
Liittynyt: Pe 23.09.2005 7:50
Paikkakunta: Laukaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja antti1979 »

No olettekos antaneet omistajailmoitusta tehdessänne luvan että Kennelliitto voi luovuttaa omistajatiedot eteenpäin esim. rotujärjestöille? Muistaakseni siinä ilmoituksessa on sellainen kohta...
Corner
Viestit: 722
Liittynyt: Ti 27.11.2007 14:55

Viesti Kirjoittaja Corner »

Ei minkään valtakunnan muistikuvaa asiasta... Siinä se syy voi tietty olla.
AnttiS
Viestit: 184
Liittynyt: Pe 13.08.2004 12:08
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja AnttiS »

Omistajatiedot eivät siirry automaattisesti rotujärjestöille. Ohessa lainaus SAJ:n sivuilta vuosikirjan "Henkilöllä tietosuoja" merkinnästä.
SBJ:n tietokannassa omistajahaulla ei koiraa tällöin löydy.
SAJ:n sivuilla kirjoitti:”Henkilöllä tietosuoja” merkintä vuosikirjassa

Oliko koirasi kohdalla otsikossa mainittu teksti omistajan kohdalla?

Omistajatiedot saadaan kennelliiton tiedoista. Omistajailmoitusta tehdessä täytyy rastittaa kohtalupa antaa tiedot rotujärjestölle”, sillä omistajatietoja ei anneta oletuksena eteenpäin rotujärjestöille.

Jos kohta on jäänyt aikanaan rastittamatta, niin tiedon siirtyminen järjestön käyttöön onnistuu tekemällä muutos kennelliiton tietoihin. Kätevimmin se onnistuu kennelliiton omakoira-järjestelmän kautta internetissä, jos omistaja on kennelliiton jäsen. Omakoirassa on mahdollisuus myös laittaa omistajan tieto näkyviin kennelliiton jalostustietokannassa. Omakoirajärjestelmän käyttö edellyttää kennelliiton jäsenyyttä. Ensimmäisellä kerralla henkilö tunnistetaan verkkopankkitunnuksilla.

Jos omistaja ei ole kennelliiton jäsen, niin voi laittaa sähköpostia osoitteeseen jasenasiat@kennelliitto.fi. Ilmoituksessa on mainittava rekisterinumeroineen koirat, joita tieto koskee ja täydelliset omistajan yhteystiedot.
Ruupertti
Viestit: 23
Liittynyt: Ma 14.01.2008 8:12
Paikkakunta: MÄRYNUMMI
Viesti:

Päivitys...

Viesti Kirjoittaja Ruupertti »

Voitteko päivittää seuraavien koirien tiedot nimilleni, oikeellisuuden voi tarkistaa kennelliiton tietokannasta:
Fairhill Grady Boy om.: Riitta Kuisma (pelkästään)
Windkist the whole town's talking om.: Riitta Kuisma
Fairhill Laurentin Om.: Riitta Kuisma
Kuopusmaa Malviina om.: Riitta ja Sirpa Kuisma

Paljon kiitoksia jo etukäteen!
Luonto opettaa eläimet tuntemaan ystävänsä. – Kahlil Gibran -
AnttiS
Viestit: 184
Liittynyt: Pe 13.08.2004 12:08
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja AnttiS »

Kaikki omistajatietojen muutokset pitää ilmoittaa kennelliittoon. Kennelliitosta tulleilla tiedoilla päivitämme rotujärjestön tietokantaa, jossa omistajatieto on lisäinformaatio. En pyrikään pitämään omistajatietoja ajan tasalla, joten tiedoissa on jatkossakin virheitä. Yksittäisen omistajan ilmoittamia omistajamuutoksia en päivitä netti-ilmoittelun perusteella koska omistajatauluun talletettavat tiedot ovat usein puutteelliset.

Beaglejärjestön tietokannassa omistajatiedoilla tapahtuvan haun tarkoituksena on yksinomaan halutun koiran löytyminen tietokannasta olivatpa omistajatiedot ajan tasalla tai ei. Omistajatiedoista ei poisteta edeltäviä omistajia.

Eli odotellaan tietojen päivittymistä kennelliiton kautta.
AnttiS
Viestit: 184
Liittynyt: Pe 13.08.2004 12:08
Paikkakunta: Kuopio

Henkilön tietosuoja koiran tiedoissa

Viesti Kirjoittaja AnttiS »

Eikö omistajatiedot näy EK-koiralistassa? Eikö tietokanta löydä koiraasi omistajahaulla? Eikö kennelnimeäsi ole kennelnimilistassa?

Kennelliitto jakaa rotujärjestöille koirien rekisteröinti, näyttely, koe, ym. tiedot ns. rotudata-jakeluna sähköisessä muodossa. Jos omistaja tai kasvattaja on kieltänyt omien tietojen jakelun, hänen tietojen kohdalla välitetään tieto (Henkilöllä tietosuoja).
Jos omistaja- tai kasvattajatiedot on koirasta välitetty edellä mainitulla merkinnällä, eivät tiedot päivity tietokantaamme normaalien päivitysrutiinien toimenpiteillä. Omistaja- ja kasvattajatietojahan käytetään rajoitetusti tietokannassamme hyväksi.

Kasvattajatiedot näkyvät kennelnimien yhteydessä. Omistajatiedoilla voi hakea koiria ja EK-numeroiden listauksessa omistajatiedot myös näytetään.

Jos olet muuttanut tietosuojaa kasvattiesi tai omistamiesi koirien em. tiedoissa ja haluat tietojen päivittyvän myös rotujärjestön tietokantaa laita koirasi rekisterinumero(omistajatiedot) tai kennelnimi(kasvattajatiedot) ylläpidolle.
Varmistathan ettei kennelliitossa ole edelleen tietosuojarajoitusta tietojesi jakelulle.

Jotta saan halukkaiden tiedot ajan tasalle, pyydän(1.2.2013) kennelliitolta pidemmältä aikaväliltä sekä rekisteröinti- että omistajatiedot ja poimin muutokset käsin tietokantaan.

Tietosuojamuutoksille on siis aikaa vajaa kuukausi.


Kysymykset sekä em. omistaja- ja kasvattajatiedot webmasterin sähköpostiin tai yv-viestinä allekirjoittaneelle.

AnttiS
Corner
Viestit: 722
Liittynyt: Ti 27.11.2007 14:55

Viesti Kirjoittaja Corner »

Asialle ei välttämättä tarvitse mitään tehdä, mutta meillä nyt yksi koira näkyy kahteen kertaan... Muistaakseni tuo oli se, joka ei ensin näkynyt lainkaan. Eikä me tässä matkan varrella olla mitään uusia ilmoituksia kennelliittoon tehty. Ja nythän sen ei tarvitsisi näkyä enää yhtäkään kertaa, mutta eipä taida kennelliittoon mistään mennä se tieto, että koira on myyty ulkomaille.

Hauskasti myös tuo toinen kerta on "samassa laatikossa" meidän toisen koiran kanssa.
kuurankukka
Viestit: 20
Liittynyt: Ma 18.04.2011 12:15
Paikkakunta: Inkoo

Viesti Kirjoittaja kuurankukka »

Hessin Vigtor on tietokannassa 2 kertaa. Rek.numeroitakin on 2 ja se on ihan oikein, mutta toisessa koiran syntymavuosi on 1945, joten on jo 69 vuotias. Vois varmaan poistaa sen vanhuksen. :wink:
"Meissä on kohtia, jotka eivät koskaan pääse aikuiseksi asti."
Vastaa Viestiin