urosten esittelylista

Urosten esittelylista koostuu erikoiskantakirjauroksista. Erikoiskantakirjaan (EK) beagle pääsee, kun se on saanut näyttelyssä 15 kuukautta täytettyään vähintään laatumaininnan hyvä ja beaglein ajokokeissa vähintään 2. palkinnon. Jos koepalkinto on lumikeliltä, koiralta vaaditaan lisäksi vähintään 3. palkinto paljaalta maalta. Erikoiskantakirjan tarkoituksena on nostaa esille ne koirat, jotka ovat ulkomuodollisesti ja metsästysominaisuuksiltaan mahdollista jalostusainesta.

Uroksen päästyä erikoiskantakirjaan koiranomistajalle lähetetään kunniakirjan lisäksi ohjeet, kuinka uroksen omistaja voi halutessaan lähettää koiransa tiedot jalostusjaostolle.

Jo EK-numeron omaavat alle 10-vuotiaat urokset pääsevät listalle sen jälkeen, kun jalostusjaosto on lähettänyt ohjeet koiran omistajalle ja tiedot on täytetty sekä palautettu ohjeiden mukaan.

Uroksen pääsyn esittelylistalle voi estää koiran suuri jälkeläismäärä sekä terveys-, rakenne- tai luonneongelmat. Listalta voidaan myös poistaa koira yllämainituista syistä. Uros poistetaan listalta, kun se täyttää kymmenen vuotta.

Esittelylistalta löytyy koiran sivukuva, perustiedot, korkeus, MLS-status (mikäli uros on testattu ja tulos on julkinen) ja omistaja(t). Tiedot urosten näyttelykäynneistä ja ajokokeiden koekohtaiset pöytäkirjat löytyvät beaglejärjestön tietokannan kautta.

Yhdistelmiä suunniteltaessa suositellaan yhteydenottoa järjestön jalostusjaostoon tai jalostusneuvontaan.

FI21416/13 Eräsoinnun Jesper

Eräsoinnun Jesper

 

Omistaja: Svante Welin,

Långholmintie 302, 06200 Porvoo

puh. 0400-493956, e-mail: svante.welin(a)saunalahti.fi

Säkäkorkeus 38 cm. Mitattu näyttelyssä / Hannu Talvi

 

FI26793/14 Kuivansalon Mökö

Kuivansalon Mökö

 

Omistaja: Jussi Rasku

Helinänkatu 8, 60510 Hyllykallio

puh. 050-3518135, e-mail: jussi.rasku(a)suomi24.fi

Säkäkorkeus 38cm mitattu näyttelyssä.

 

FI24429/14 Mehtokummun Airo

Mehtokummun Airo

 

Omistaja: Tomi Asunmaa

puh. 050-0766683, e-mail: toni.asunmaa(a)luukku.com

Säkäkorkeus 38cm mitattu näyttelyssä.