Suomen Beaglejärjestö - Foorumin päävalikko   SUOMEN BEAGLEJÄRJESTÖ
 ALKUUN  BEAGLE-INFO  HAKEMISTO  JÄRJESTÖ  JALOSTUS  TIETOKANTA  TULOKSIA  FOORUMI  VIESTIT
OhjeOhje  HakuHaku  Omat tiedotOmat tiedot  Yksityiset viestitYksityiset viestit  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään

TÄHTIVALIO
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Suomen Beaglejärjestö - Foorumin päävalikko -> Yleinen keskustelu
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
imppa  Liittynyt: 25 Lok 2006
Viestejä: 231
Paikkakunta: Kajaani

LähetäLähetetty: Ti 21.02.2017 20:37    Viestin aihe: TÄHTIVALIO Vastaa lainaamalla viestiä

SBJ:n vuosikokouksessa tulee päätettäväksi esitys Tähtivalion arvon käyttöönotosta myös beagleilla. Suomenajokoirilla vastaava rotujärjestön myöntämä arvo on ollut käytössä jo vuodesta 2010 alkaen. Yritän selventää syitä tähän esitykseen. Kun n. puolitoista vuotta sitten kuulin ensimäisen kerran ko. säännöstä, niin olin oikopäätä hylkäämässä tarpeettomana koko esityksen.Olen keskustellut kymmenien ajokoiraharrastajien kanssa heidän kokemuksistaan tästä arvosta ja palaute on ollut poikkeuksetta positiivista.
Tähtivalion arvostus on heillä korkealla ja sen eteen ollaan valmiita uhraamaan niin aikaa kuin rahaakin. Esimerkkinä viime syksyltä kajaanilaisen ajokoiraharrastajan koe lauantaina Kuhmossa ja sunnuntaina Seinäjoella. Kun tulos oli sillä kerralla vielä positiivinen, niin hänen mielestään reissu oli vaivan arvoinen.
Beagleilla ei Ajovoittajaa lukuunottamatta ole juuri mahdollisuuksia tällaiseen kahden päivän sessioon. Ajovoittajassakin valitettavan usein monelle koiralle tulee ongelmia toisena päivänä innon puutteesta.
Kahden peräkkäisen kokeen läpivienti tuo innon puutteen lisäksi esille mahdolliset rakenteelliset puutteet pitkäkestoiseen työhön. Jokainen koe antaa uutta tietoa jalostuksen käyttöön ja saadaan tärkeää tietoa laajemmasta koiramäärästä.
Toivon, että pohditte rauhassa tätä esitystä jo ennen vuosikokousta, ettei kävisi kuten itselleni meinasi käydä pelkän mututuntuman perusteella.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Corner  Liittynyt: 27 Mar 2007
Viestejä: 722

LähetäLähetetty: Ti 21.02.2017 21:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Valitettavan usein tässä vuosien varrella olen törmännyt ajatukseen, jossa ulkomuoto laitetaan toiseen lootaan ja käyttö toiseen lootaan kun kuvitellaan että niillä ei ole keskenään mitään tekemistä. Mutta kylläpä on. Kun fysiikka loppuu, loppuu myös pää.

Kannatan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Titi Rolin  Liittynyt: 12 Hel 2006
Viestejä: 297
Paikkakunta: Kirkkonummi

LähetäLähetetty: Ke 22.02.2017 22:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minä haluaisin tietää miksi pitkää koetta ( kokokauden koe) ei hyväksyttäisi Tähtivaliotaistelun kokeena?
Tähän kokeeseenkö saisi osallistua mikä beagle tahansa eikä vaadittaisi mitään tuloksia entuudestaan?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
imppa  Liittynyt: 25 Lok 2006
Viestejä: 231
Paikkakunta: Kajaani

LähetäLähetetty: To 23.02.2017 10:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tähtivalio-säännössä on selkeästi maininta, että lähtövaatimuksena on KVA.
Säännöllä on myös tarkoituksena tukea ns. normikokeita, ettei ajauduttaisi pelkästään kokokauden kokeisiin. Olisi toivottavaa, että edelleen meillä olisi kautta maan riittävä määrä perinteisiä ajokokeita, jossa myös jää mahdollisuus tavata muita harrastajia ja tarjoutuu tilaisuus sosiaaliseen kanssakäymiseen. Sääntöehdotus on tarkoituksellisesti laadittu yhteneväiseksi ajokoirien vastaavan säännön kanssa, ettei sääntökenttä tulisi kovin kirjavaksi ja antaisi uuden pontimen hyvälle yhteistyölle.
Jos ja toivon mukaan kun tämä esitys tulee vuosikokouksessa hyväksytyksi, niin meillä on vielä melkein kuukausi aikaa rakentaa koekalenteri sellaiseksi, että jokaisessa kennelpiirissä on riittävä määrä ajokokeita koko kaudelle. Siinäkin hyvä yhteistyö ajokoiraväen kanssa on avainsana.
Sääntöehdotusta en ala tässä toistamaan, se löytyy perusteluineen viimeisestä Beagle-lehdestä. Beaglen tulosrajat toki pysyvät.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tero  Liittynyt: 18 Hei 2011
Viestejä: 383
Paikkakunta: Kuopio

LähetäLähetetty: To 23.02.2017 23:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vähemmällä varmaan pärjäisi jos ei näihin puuttusi.

Laitan kuitenkin jonkun rivin ihan omia aatoksiani.

Sanon myös heti alkuun, että minulle on aivan se ja sama mitä tämän suhteen päätetään kokouksessa. En puolla enkä kielellä. Minulle ei vain merkkaa yhtään mitään suokeissa eikä mahollisesti tulevaisuudessa beagleillakaan ko. titteli. Osaan katsoa tietokantaa ja nähdä milloin on tuloksia ajettu.

Kuinka paljon noita tähtivallioita ihan oikeasti suositaan jalostuksessa? Seuraan itsekkin jonkun verran suokkipuolta ja en tätä tähtivaliota itse näe kovinkaan merkittävänä juttuna. Tämä siis vain minun kapea katsantoni asiaan. Ja kun käytetään niin miksi on käytetty?

Perustan ajatukseni siihen, että ihan samalla tavalla voi suokkia tai beaglea viedä kokeisiin oliko kyseessä tähtivalion titteli vai ei (kokeet näkyvät kannassa). Toki tuo titteli vetää osaa kisakireistä porukoista mukaansa, mutta mitä se tuo jalostukseen lisää? Erityisesti beaglepuolella? Kokeisiin voi osallistua nytkin ja ei täällä savossa ainaakaan tarvia pikkukoiralla osallistua isojen kokeisiin yhtään enempää kuin ennenkään. Kaksipäiväiset ovat ihan samalla tavalla rajattu kuin on ollut ennenkin. Nuo jo nyt olemassa olevat ajokokeet, joissa ei ole tätä roturajoitetta ovat ihan vapaasti kaikkien halukkaiden saatavilla.

Montako tähtivaliota on vuoden päästä jos ajatus menee nyt läpi? Näistäkö tulee se meidän uusi beaglepolvi?

Loppuvuoden upperossa tarvitaan sinniä, mitäs muuta?

Ajatus on oikeasti hyvä ja kannatan sitä kun saadaan koemäärät nousuun. Saadaanko tällä tähtivaliohommalla koemäärät ylös ja saadaanko sieltä se tulevaisuuden kerma esiin?

Vai olisikko kuitenkin se oleellisin juttu näissäkin miettiä se paras sulho tai narttu sille omalle koiralleeen? Jos ajovoittajille mennään suoraan astuttamaan niin onko parempi mennä näille tähtivalioille? Onhan nyt jo astututuksia vaikka millä perusteilla?

Nämä vain neutraaleita ajatuksia. Näitä on paljon lisääkin, katotaan mihin keskustelu virkiää.

Haen vain itse mietteitä siihen, että ei nyt mentäsi astuttamaan kaikkia niillä ajovoittajilla eikä tähtivaliolla.

Ajatuksia, ei mitään muuta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
imppa  Liittynyt: 25 Lok 2006
Viestejä: 231
Paikkakunta: Kajaani

LähetäLähetetty: Pe 24.02.2017 14:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pitänee leikkiä jatkaa, kun on siihen kerran alkanut. Olen Teron kanssa täsmälleen samaa mieltä siitä, että mennään pahasti metsään, jos pelkkien titteleiden perusteella jalostusvalintoja tehdään. Tittelit eivät periydy.
On vain selvästi nähtävissä, että KVA:n saavuttaneita koiria ei kokeisiin viedä, ellei ole jotakin uutta saavutettavaa. Tiedostoista löytyy se tieto, jota näyttelyistä ja kokeista kertyy, eikä KVA:n arvoon vaadittavat muutamat koekäynit anna vielä kummoistakaan pohjaa jalostusvalinnoille. Silläkään ei ole merkitystä, että onko tämä "houkutin" nimeltään Tähtivalio vai ihan joku muu. Jalostuksen kannalta titteliä paljon tärkeämpi tavoite on kahden peräkkäisen päivän kokeista saatava tieto metsästysinnosta, ajotaidosta sekä pitkäkestoiseen työhön sopivasta rakenteesta. Omassakin koirahistoriassa on ollut yhden päivän koira ja toisaalta erittäinkin kestäviä koiria, vaikka kaikkia on harjoitettu samalla tavalla.
En keksi mitään sellaista todellista uhkaa, joka voisi aiheuttaa vahinkoa beaglelle tai sen jalostukselle, jos esitys hyväksytään. Mikäli jotakin sellaista ilmenee, niin olen valmis barrikaadeille säännön kumoamiseksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KeijoN  Liittynyt: 04 Lok 2005
Viestejä: 770
Paikkakunta: Laukaa

LähetäLähetetty: Pe 24.02.2017 23:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse siirryiyn S-ajokoirista Beagleen sen takia, että mulle vähempikin riittää.
Mut yllätysyllätys sehän toimi melkein yhtälailla.
Kyllä minusta jotenkin ikävästi sanottuna vain tuntuu siltä, että mikään ei vaan taho innokkaille koiramiehille riittävän.
Kyllähän se on sanottavan vaan niin, että S-ajokoira on keskivertosesti maailman paras ajavin koira.
Beagle tulee mielestäni hyvänä kakkosena, joka osaa myös myös lyödä isoo veliäkin kampoihin.
Tähtivalio on niin suuri sana, että se ei ole nyt päätettävissä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Corner  Liittynyt: 27 Mar 2007
Viestejä: 722

LähetäLähetetty: La 25.02.2017 0:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tähtivalion myötä iäkkäämmät meritoituneet koirat kävisivät kokeissa; jalostuksessa pitäisi suosia iäkkäitä, rasitusta kestäviä ja hyvin toimivia koiria.

Tähtivaliotittelin myötä narttuja käy? Sallitaan se sille. Toisaalta, monenko koiran papereista pääsemme toteamaan ettei toisena päivänä kulje... Eli voi tämän tittelin yrittäminen kostautuakin.

Ja lisäksi: tähtivalio ei ole keltään pois. Päin vastoin, saattaa koekäynnit sen verran lisääntyä, että saadaan kaikki aiotut kokeet järjestettyä kun osallistujia on.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
markkutapani  Liittynyt: 15 Elo 2010
Viestejä: 26
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: La 25.02.2017 20:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mielestäni tämä Tähtivalio homma ei ole kaikille harrastajille tasavertainen!
Ymmärrän koiranomistajia jotka asuvat alueilla missä kokeita on melkein"joka" päivä pienen siirtymän päässä!
Minusta me Etelän koiran omistajat laitetaan todella eriarvoiseen asemaan! Meillä on käytännössä mahdoton tehtävä käydä peräkkäisinä päivinä kokeessa, tietysti tämäkin onnistuu jos ajellaan useiden satojen kilometrien siirtymiä kokeiden jälkeen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
markkutapani  Liittynyt: 15 Elo 2010
Viestejä: 26
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: La 25.02.2017 20:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvä Corner, mielestäni Ajovoittajaottelu on juurikin hyvä esimerkki että kahdenpäivän koirat erottuu muista!
Kirjoitat että Tähtivalio arvo ei ole keltään pois! Varmastikkin olet oikeassa, mutta tämän arvon tavoittelu on kuitenkin helppoa toisille ja toisille ei!!
Hyvänä esimerkkinä, Etelä-Suomen beaglet ajoivat 5 ykköstä tänään ja eilen keski-suomessa, he ajoivat noin 260 kilometriä koemaastoihin ja seuraaviin kokeisiin voi olla sama matka!
Yökin pitäisi jossain olla! Lisäksi pitäisi olla samat tuomarit matkassa tai kuskata heidät koteihinsa. Ja olla seuraavalle päivääle uudet. (Nytkään tuomareiden hankinta ei aina helppoa!)
Kuulostaa eliittiurheilulta, kalliilta!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Corner  Liittynyt: 27 Mar 2007
Viestejä: 722

LähetäLähetetty: La 25.02.2017 22:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eliittiurheilua alkaa olla paljonkin, aina vaan harvemmassa on ne, jotka järjestää ja aina vaan tiheämmässä ne, jotka on valmiita maksamaan... surullista. Tekijät uupuvat, havaitsen sen itsessäni oikein hyvin. Tänään kokeissa yt sanoi, että saj- puolella ihan sama juttu: kokeen järjestäjiä on vaikea löytää. Vaikeuksien myötä saj ja beagle ovat löytämässä toisensa täällä meidän alueella. Se on hienoa.

Eriarvoista tulee varmasti aina olemaan. Toisilla sudet, toisilla tiheä tieverkosto. Toisilla paksulti lunta, toisilla karppa.

Koirahan voi olla käyttövalio ja tulla tähtivalioksi vaikkei se koskaan Ajovoittajaan pääsisi. Ajovoittajaankin ajetaan kilometritolkulla, jos sattuu kyseiseen otteluun pääsemään.

Mitä väliä sillä edes olisi jos jonkun koira saisi helpommin tähtivalionarvon?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tero  Liittynyt: 18 Hei 2011
Viestejä: 383
Paikkakunta: Kuopio

LähetäLähetetty: Su 26.02.2017 12:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuten tuossa jo tuumin, niin minulle on tuo tähtivalio ihan sama. On oikeasti hyvä jos se kannustaa käymään kokeissa enemmän. Olen ihan neutraali tuon suhteen. Itselleni sillä ei ole mitään merkitystä, mutta on hienoa jos se kannustaa joitakin muita henkilöitä käymään kokeissa. Saadaan aina enemmän tietoa koirista kun koekäyntejä on enemmän. En suokeissakaan itse merkkaa tuon tittelin koiria millään tavalla. Se on hieno asia, mutta minulle merkityksetön. On tietysti selvää, että on tuo titteli edellyttänyt ainakin sen neljä starttia koiralta ja on saatu taas tietoa.

Montako koiraa viedään vanhemmalla iällä viivalle kun tuo tähtivalion titteli on jo saavutettu?

Tämä kausi taitaa olla koemäärissä kokolailla pohjanoteeraus moneen vuoteen. Toivottavasti seuraavalla kaudella kelit olisivat suotuisammat ja saataisiin taas koekäynnit vähintään samaan tasoon aiempien vuosien kanssa. Täkyjä pitää olla, että kokeisiin mennään. Onko se sitten hyvät palkinnot vai tittelit? Ehkä ihan houkutteleva koe yleensäkkin? Minusta esim. Pikkusen paremmat vai isommat (mikä se nimi nyt oli) beaglekokeet tuolla toisella puolen suomea on loistava esimerkki ja aloitus johonkin uuteen ja kiinnostavaan koejuttuun. Oma ajatus on se, että noilla vastaavilla kokeilla saadaan enemmän niitä koekäyntejä useammalta koiralta kuin mitä tämä tähtivalio tuo. Perusjuttu kun pitäisi olla se, että saadaan mahdollisimman laajasti eri koiria kisailemaan. Tähtivalion perässä on kuitenkin vain aika pieni porukka verrattuna siihen, että mitä massaa olisi tarjolla kokeissa käymättömissä koirissa. Saataisiin jotain uutta tai mitä ikinä tarvitaankaan näihin koetapahtumiin.

Mikäli tuo tähtivaliohomma menee läpi niin noita vastaavia kokeita pitäisi värkkäillä ns. kyläkokeiden yhteyteen parättäisinä päivinä. Silloin saisi samalla reissulla kokeilla kuinka kulkee parina päivänä.

Nyt on vain täällä savossa ja muuallakin noita kaksipäiväisiä kokeita rajattu vaikkapa suokeille. Täällä on onneksi muuten paljon kokeita niin ei ole ongelmaa käyttää parina päivänä peräkkäin jos niin haluaa. Ajamista ja järjestelyä tuo vaatii jokatapauksessa. Eriarvoisuutta on ja tulee aina olemaan muutenkin. Sillä ei tämän homman kanssa ole mitään tekemistä.

Tuossa on aloitettu jo toinen keskustelu tuosta yhteistyöstä ja tämän toteutuessa siihen kannattaa panostaa piireittäin entistäkin enemmän.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
imppa  Liittynyt: 25 Lok 2006
Viestejä: 231
Paikkakunta: Kajaani

LähetäLähetetty: Su 26.02.2017 19:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

On kiva nähdä, että aiheesta on syntynyt keskustelua, joten ainakin jossakin määrin asia kiinnostaa. Me harrastuksen muinaisjäänteet toki muistamme ajan, jolloin kaikki ajokokeet olivat kaksipäiväisiä. Siirtyminen nykyiseen koekäytäntöön oli toki erinomainen asia ja huomattava helpotus harrastajille. Ei niin hyvää, etteikö jotakin myös menetetty. Vaikka silloin toisena päivänä pääsääntöisesti oli vain yksi erä, niin se antoi ainakin jossakin määrin samaa tietoa koirista jota tällä esityksellä haetaan.
Toinen asia, joka on keskustelussa tullut ilmi, ovat matkat kokeisiin. Näyttelyihin voimme ajella useitakin satoja kilometrejä, mutta kokeet pitäisi olla lähes kotinurkilla. Tulee tietysti jonkinverran kustannuksia, jos joudutaan reissaamaan kahden tuomarin kanssa ja vielä majoittumaan koepaikkakunnalla.
Olemme jo vuosia sitten luvanneet tarvittaessa hankkia täällä kokeissa käyville beagleille tuomarit. Tiedän myös saman käytännön olevan monella muulla beagleyhdistyksellä. Kajaanista löytyy myös Kennelkeskus Paavola, jossa on majoitustilaa eikä maksa mitään. Käy väkisin mielessä ajatus, että onko innon puutetta enemmän koiranomistajassa kuin koirassa.
Tähtivaliosäännössä sanotaan, että tulokset pitää olla kahdesta perättäisinä päivinä järjestetystä kokeista. Kokeet voivat olla missäpäin Suomea tahansa järjestettyjä aivan normaaleja ajokokeita kunhan ne vain ajoittuvat perättäisille päiville, Ainoastaan ns. pitkät kokeet ovat poissuljettuja.
Kun avasin tämän keskustelun, niin tarkoitukseni oli tuoda esille niitä syitä ja perusteluja, jotka ovat esityksen takana. Samalla jää aikaa ja mahdollisuus jokaisella rauhassa muodostaa mielipiteensä ennen vuosikokousta. Oma kantani tähän asiaan on muodostunut yli vuoden pohdiskelujen tuloksena.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Reetu09  Liittynyt: 16 Hel 2010
Viestejä: 109
Paikkakunta: Uurainen

LähetäLähetetty: Su 26.02.2017 22:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hienoa, että Kainuusta tulee rohkeita esityksiä rodun suhteen. Kuten tuossa aikaisemmin on todettu, keneltäkään tähtivalioisuus ei ole pois. On alueita ja on kokeita, joissa kolmen koiran saaminen kisaan tuottaa tuskaa. Jos em kokeeseen tulee yksi tähtivaliokkuuteen pyrkivä, saattaa se mahdollistaa kokeen järjestämisen sille oman kylän beaglelle. Olin tänään tuomarina kokeessa, jossa yhdestä suomenajokoirasta tuli tähtivalio. Ihan tavallista porukkaa nuo näyttivät olevan. Samaan kokeesen osallistui beagle, jonka isäntänsä oli tuonut paikalle yli 200 km:n takaa. Ajoin itse tuomariksi reilun 100 km:n päästä. Tärkeintä itselleni oli, että sain myös vietyä kaksi nuorta tuomariharjoittelijaa koepaikalle. Kuten Imppa totesi, joskus innon puute vaivaa muitakin kuin koiria.
Jalostustietoa ei mielestäni voi saada liikaa. Tähtivalio tuo yhden mahdollisuuden lisää arvoida koiria.
Esityksessä on hyvää myös se, että tähtivalion arvon saaminen on periaatteeltaan sama kuin s-ajokoirilla. Turha keksiä uutta ruutia asiassa.
Itselläni ei ole näköpiirissä koiraa, joka voisi kysisen tittelin saavuttaa. Tulen arvostamaan entistä enemmän niitä beagleja ja omistajia, jotka kovalla työllä ja innolla haluavat paremmin tuoda esiille rotua sitkeänä ajurina tähtivalioarvon kautta.
_________________
Reetu09
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tta  Liittynyt: 17 Lok 2005
Viestejä: 10

LähetäLähetetty: La 04.03.2017 23:59    Viestin aihe: tähtivalio Vastaa lainaamalla viestiä

Tähtivalioarvo tuonee tosiaankin lisätietoa koiran kestävyydestä ja myös edelleen tietoa koiran varmuudesta jänistyöskentelyssä. Arvo ei ole keneltäkään pois, eikä helposti synny.
Koiran kilpailuttaminen ja tittelin hakeminen tuo myös riskin epäonnistua ja "koiran arvon alenemista".
Onhan meillä jo beaglejä, joiden edessä on rivikaupalla titteliä, ei tva litaniaa hirveesti jatka.
Jalostusvalinnoissa toivottavasti tva saa sille kuuluvan arvon, ei enempää. Jalostusvalinnassa edelleen koko sukupuu olisi tärkeämpi kriteeri kuin tva-titteli.
Jo nyt parhaiden urosten käyttöä rajoittaa 50 pennun raja, joten niiden jalostuskäyttöä titteli ei lisäisi. Tva-narttu tekee samat pennut tittelistä riippumatta.
Edelleen tärkeämpi asia on saada kilpailutettua rivikoirista kva-kykyiset koirat esille.
..Kannatan tähtivalio-asiaa: se tuo lisää koekäyntejä, tuo lisävirettä biiglepolitiikkaan .
-tta Laughing
Applause
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Suomen Beaglejärjestö - Foorumin päävalikko -> Yleinen keskustelu Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa

Suomen Beaglejärjestö - Finska Beagleklubben r.y


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group