Suomen Beaglejärjestö - Foorumin päävalikko   SUOMEN BEAGLEJÄRJESTÖ
 ALKUUN  BEAGLE-INFO  HAKEMISTO  JÄRJESTÖ  JALOSTUS  TIETOKANTA  TULOKSIA  FOORUMI  VIESTIT
OhjeOhje  HakuHaku  Omat tiedotOmat tiedot  Yksityiset viestitYksityiset viestit  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään

Mikä on kun ei ajo kulje....

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Suomen Beaglejärjestö - Foorumin päävalikko -> Yleinen keskustelu
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
kawatus  Liittynyt: 16 Syy 2011
Viestejä: 32
Paikkakunta: Raahe

LähetäLähetetty: La 11.02.2017 15:52    Viestin aihe: Mikä on kun ei ajo kulje.... Vastaa lainaamalla viestiä

Akun ajot on alkaneet nyt loppu syksystä tökkiä. Yöjäljen hakee ja ylös saa jonka jälkeen alkaa vaikeudet. 100m ajoa ja hukka jota selvitetään pitkään ja taas 100m ja sama ongelma.
Alkusyksy meni hyvin ja lumikelilläkin ajo sujui mutta joulun aikaan oli pidempi tauko että ei voinut mennä metsään kun oli niin jäiset kelit ja nyt on ollut monta kertaa sama ongelma kuin tänäänkin.
Nyt saa esittää hyviä ideoita mistä tämä vois johtua?
Anaalirauhas ongelmia oli nuorempana mutta ne "avattiin tai kanavoitiin" ja sen jälkeen ne ei ole vaivannut. Ruokaa ei ole muutettu ja muutenkaan mitään suurempia muutoksia en keksi Confused
Turhauttaa istua nuotiolla kun ajot on 5-10 min pätkissä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Corner  Liittynyt: 27 Mar 2007
Viestejä: 722

LähetäLähetetty: Su 12.02.2017 10:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nenäpunkkia ajattelin, mutta sitten se ei ehkä edes löytäisi jänistä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tero  Liittynyt: 18 Hei 2011
Viestejä: 383
Paikkakunta: Kuopio

LähetäLähetetty: Ti 14.02.2017 20:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mahotontahan näihin on mitään sanoa, mutta veikkailla jotain voi.

Nenäpunkkia ei omalla ole koskaan ollut (kait) ja en ole sitä moiseen koskaan myöskään lääkinnyt. Oletin samaa kuin Corner tuossa edellä, että se vaikuttaisi myös nostoon. Ilmeisesti näin ei ole vaan juurikin siihen kun jänis lähtee liikkeelle niin silloin alkaa ne ongelmatkin. "Kuono kuumuu" vai mikä lie oikea termi ja punkit alkaa pitämään tanakammin kiinni.

Näin olen siis kuullut, ei mitään omakohtaista kokemusta. Omalla koiralla on ajot tökkiny ilman punkkiepäilyjäkin eikä puputkaan aina painu louheen tms. mahottomaan piiloon ajosta.

Mikäli ei punkkia ole niin eihän olisi törmännyt johonkin metässä? Omalla kävi moinen episodi edellisellä kaudella Naisten Ajovoittajan aikaan ja sen jälkeen meni kauan luottamusta hakiessa. Haki hyvin (siis sen jälkeen kun oli pahin pelko ja järkytys mennyt ohi), mutta ajoja sai odotella hyvänkin tovin. Oma sesse meni täydestä ajosta ihan pahki äippä ilvekseen ja sen muksuun. Aivan täysi törmäys, missä vältyttiin kuitenkin kontaktilta.

Aivan loppukaudesta alkoi koira luottaa taas viettiin ja ajot kulkivat. Ensimmäiset ajot tuon tapahtuman jälkeen oli sellaisia, että ensimmäiseltä mutkalta juoksi miljoonaa ukolle. Hilljalleen palautui omalle tasolleen. Tuosta "traumasta" palautumiseen meni kuitenkin 2-3 kuukautta. Asia oli kyllä unohtunut jo tälle kautta ja syksyllä homma jatkui siitä mihin kausi loppui.

Tämä vain yksi esimerkki. En tuotakaan oisi ikinä tiennyt kun ei lunta ollut maassa ja gepsistä vain ihmettelin kun koira jäi paikoilleen. Sitten ryntäsi täysillä pois. Kaveri vain kerto myöhemmin, että oli nähnyt tilanteen ylempää vaarasta.

Useinhan sitä jotain on vialla jos ihan selkeä muutos tulee ajoihin. Hampaat kunnossa? Ei arista mistään? Nenäpunkki? Joku tuommonen petotapahtuma tai vastaava? Mitä näitä nyt voi ikinä olla.

Toivottavasti saat koiran kuntoon tai luottamaan taas itseensä. Siitä ne ajot alkaa taas huilaamaan. Voihan nämä taantuakkin. Mikäli ymmärsin oikein niin kawatuksen koira tekee töitä vaan hukka ei meinaa selvitä. Ehken se vielä sieltä menee takaraivoon kun vähän tuskailee kun nuo terveyshommat on eliminoitu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tta  Liittynyt: 17 Lok 2005
Viestejä: 10

LähetäLähetetty: To 16.02.2017 12:51    Viestin aihe: kun ajo ei kulje Vastaa lainaamalla viestiä

Hei
Koiralla oli ollut normaali kehitys n 2 vuotiaaksi. Oli hieman myöhäsyttyinen- lähes vuoden ikäinen kun reagoi vasta jänikselle. Koira haki-löysi-ajoi... Kunnes ei lähtenyt hakemaan ollenkaan. Vein jänikselle, jota ajoi sata metriä ja samalla haukulla takaisin. Ei halunnut työskennellä ollenkaan.
Arvelin, että jotain täytyi traumaattista tapahtua:
-Sattui muutaman kerran, että koiran ajo eteni kohtuu kauas ja haukku loppui kuulolla(hukka)...ajan kuluttua päätin mennä hukalle katsomaan mikä meno. Koira onkin samaan aikaan palannut hakemaan isäntää ja kun ei ole löytynyt, on selvästi hädissään tai on jopa palannut kotiin...tuliko traumoja
-Alueella oli kaivettu valtavia ojia (voimalaitosrakentaminen) ja niistä ylöskiipeäminen olisi ollut vaikeaa...
- tai...nämä tapahtui asumusten tuntumilla ja aiheuttiko joku ihminen (löi).
- tai joku muu ??
Jatkossa koiraa vein kuumalle jäljelle tai karkolle ja ajot rupes jatkumaan.
>> lopputuloksena koiralta hävisi kylmähaku kokonaan, riittävän kuuman jäljen löydyttyä oli varma ylösottaja ja ajossa tyydyttävää luokkaa.
Jonkunlainen arkuus jäi koiraan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Suomen Beaglejärjestö - Foorumin päävalikko -> Yleinen keskustelu Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa

Suomen Beaglejärjestö - Finska Beagleklubben r.y


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group