HAUKUNESTO LAITE, KOKEMUKSIA? Pennulla kova tarve haukkua

Aiheet jotka eivät sovi muiden katekorioiden alle.

Valvojat: Titi Rolin, ansa

Vastaa Viestiin
PaAnni
Viestit: 1
Liittynyt: Ma 04.01.2016 12:29

HAUKUNESTO LAITE, KOKEMUKSIA? Pennulla kova tarve haukkua

Viesti Kirjoittaja PaAnni »

Meillä on 5kk ikäinen beagle uros kotona ja asumme luhtitalossa, joten naapureita on. Koiramme on aika kova haukkumaan kun jää yksin. Haukkuminen/Ulvonta ei kuullosta ikävöinniltä koska ei edes tapahtu ihan jokainen kerta mutta todella usein. Eikä meteli ole sellaista itkua, vaan kunnon haukkumista. Aloittaa haukkumisen noin 10-15 min kun on ollut yksin ja on saanut herkut syötyä. Tuntuu että haukkuu haukkumisen ilosta vaikka on jätetty aktivointi leluja sekä luita. Luut kiinnostaa sitten enemmän kun joku tulee kotiin.
Onko kenelläkään kokemusta esim ultraääni laitteista, jotka päästää korkee äänen kun koira haukkuu? Sitruunapantaa en haluisi ostaa..
Tai onko jotain muita keinoja saada turha haukkuminen pois? :) Vinkkejä otetaan vastaan.
Hyvinvointia
Viestit: 1
Liittynyt: Ti 23.04.2013 19:54

Viesti Kirjoittaja Hyvinvointia »

Hei! Onneksi olkoon uuden pennun omistajalle ja koko perheelle!

Aloitan vastauksen viestiiisi vähän kaukaa. Beaglen kotimaassa Englannissa – ja koko Isossa-Britanniassa – toimii beaglen hyvinvointijärjestö. Sen nimi on The Beagle Welfare Scheme ("Beaglen hyvinvointi (hanke)" suomeksi). Beaglen hyvinvointiin keskittyvä toiminta alkoi Isossa-Britanniassa jo 1970-luvulla. Aluksi hyvinvointi-kysymyksiä ratkottiin yhden sikäläisen beaglen rotujärjestön. The Beagle Associationin alajaostossa. Pian kävi kuitenkin selväksi, että hyvinvointi-toiminnan oli paras irrottautua omaksi järjestökseen. Tällöin järjestö pystyisi olemaan tasapuolisessa yhteistyössä kaikkien beagleharrastajien ja -järjestöjen kanssa, myös jo yli 100-vuotiaan The Beagle Clubin kanssa. Näin siis syntyi Isossa-Britanniassa vuonna 1979 The Beagle Welfare Scheme, beaglen hyvinvointijärjestö. Se auttaa ja neuvoo kaikissa beaglen hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä. Järjestö myös etsi uusia koteja niille beagleille, joiden on olosuhteiden pakosta kotia vaihdettava.

Mitä beaglen yksinoloon tulee, niin Beagle Welfare ottaa kysymykseen selvän kannan. Järjestö suosittelee, että "älä ota beagleä, jos se joutuu olemaan päivittäin yksin enemmän kuin neljä tuntia". Suositus alleviivaa beaglen seurallista luonnetta, ja seurassahan beagle viihtyy, niin ihmisten kuin eläinten.

Pyydän anteeksi, että en vastaa suoraan kysymykseesi. Kysymyksesi nostaa kuitenkin kipeästi esiin puutteen, joka meillä Suomessa on: meillä ei ole beaglen hyvinvointiin keskittyvää järjestöä eikä edes hyvinvointi-jaostoa beaglen rotujärjestön, Suomen Beaglejärjestön alaisuudessa. Beaglejärjestössä toimii toki esim. jalostusjaosto, mutta sen tehtäviin varsinaiset hyvinvointikysymykset eivät näytä kuuluvan. Hyvinvointijärjestö tai -jaosto kuitenkin tarvittaisiin, ja kiitänkin Sinua siitä, että kysymyksei nosti asian esiin.

Beaglen hyvintointijärjestön tai -jaoston tehtävälista ei olisi ihan lyhyt: pennun ostoa harkitsevien ja uusien pennunomistajien neuvonta, beaglen pentuvaiheen erityiskysymyksistä tiedottaminen (pennun energisyys, aktiivisuus, järsiminen, yksinolo jne.), beaglen kouluttamisen erityiskysymykset, beaglen kanssa harrastaminen, beagle maalla ja kaupungissa, ikääntyvän beaglen hoidon erityiskysymykset jne.

Olisi kiva kuulla, miten teillä nyt menee? Kysmyksestäsi on kulunut jo yli puolitoista kuukautta, joten pentunnekin on jo yli puolivuotias. Jos haukkuongelmia vielä on, niin voisin koota pienen raadin, joka voisi antaa suosituksia tilanteen korjaamiseksi Sinulle. Luin viestisi vasta tänään.
Vastaa Viestiin