Ylirasitus

Aiheet jotka eivät sovi muiden katekorioiden alle.

Valvojat: Titi Rolin, ansa

Vastaa Viestiin
Nement.
Viestit: 8
Liittynyt: Ti 17.12.2013 9:55
Paikkakunta: Oulu

Ylirasitus

Viesti Kirjoittaja Nement. »

Laitoin kaverin tuoreelle ketun jälelle. Kettu päätti vaihtaa maisemaa ja juoksi n.4 km naapurin puolelle. Kettu jaksoi 4 tuntia kunnes päätti mennä luolaan. Koira ihmetteli kolon ympärillä hetken ja päätti etsiä uuden ajettavan. Ilmeisesti muisti missä oli törmännyt jänikseen kun ajo alkoi jo vartin päästä. Tässä vaiheessa lähdin hiihtelemään paikalle ja totesin ajavan jänistä. Aikaa oli vierähtänyt muutama tunti ja ilta painoi päälle. Otin koiran kiinni ja säikähdin kun kaveri näytti uupuneelta ja virtsa oli tummanpunaista kuin verta olisi ollut. Puhdistin koiran lumesta ja ehdotin josko lähettää kotiin. Makkaranpätkän ja taskulämpimän kahvin avulla päästiin autolle ja kotiin. Punaista tuli jokaisella ruikkauksella. Koira veti siis itsensä ylirasitustilaan josta em. Oireet. Toipuminen kesti melkein viikon.
Omilla koirilla en ole tällaista kokenut koskaan. Kiinostaisi kuulla onko tämä kuinka yleistä beaglella?
Ajo lähestyy!
jonne
Viestit: 88
Liittynyt: Su 02.11.2008 17:15

Viesti Kirjoittaja jonne »

Moikka!
Äkkiseltään olisin itse sitä mieltä että kysymys jostain muusta kuin koiran ylirasituksesta.
Kertomasi perusteella mielestäni aivan perus/normaali mettäpäivä
beaglelle eli oireet johtui kyllä jostain muusta kuin rasituksesta mut mistä sitä en lähe arvailemaan .
t: Japi
Tero
Viestit: 380
Liittynyt: Ma 18.07.2011 11:16
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Tero »

Meidän beaglevainaa kuseskeli yhtenä aamuna n. 6 vuoden iässä punasta lumeen ja säikähys oli aika kohtalainen. Siitäpä lekurille ja "tuomio" kuin apteekin hyllyltä. En muista sanatarkkaan, mutta jotenkin liitty uroksen hormonitoimintaan ja siihen, ettei ollut astunut kertaakaan. Sai jonkin lääkekuurin ja ongelma korjaantui. Vuosia liian paljon tapauksesta niin en tarkemmin muista.

Tämä vain sillä, jos tuo ongelma jatkuu.
Nement.
Viestit: 8
Liittynyt: Ti 17.12.2013 9:55
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Nement. »

Juu, kyllä tavara oli normaalin väristä jo seuraavana aamuna ja nyt on kunto taas normaali. Punainen väri oli peräisin elimistön kuona aineista jotka lähtivät liikkeelle kovan rasituksen takia. Kyllähän tuo säikäytti itseäkin mutta onneksi ei ollut mitään vakavampaa.
Ajo lähestyy!
eeva resko
Viestit: 420
Liittynyt: To 31.08.2006 21:47

Viesti Kirjoittaja eeva resko »

Enpä ole moista kuullut, että rasituksesta koira pissaisi verta???? Kävitkö lääkärissä koiran kanssa? Olettaisin, että jos kuona -aineet lähtee liikkeelle, poistuisivat ulostuksen mukana?? En tiedä minkä ikäinen koirasi on, mutta kuullostaisi ennemminkin että voisi olla vaikka jotain eturauhasessa. En ole ennen kuullut sitäkään, että jos koira pissaa verta sillä olisi jotain tekemistä sen kanssa onko koira astunut tai ei..... Tämä kuullostaa lähinnä niiltä vanhanajan jutulta, kun puhuttiin että nartulla pitäisi teettää pennut ettei tule kohtu- ym. tulehduksia! Tälläsissä vaivoissa kannattaisi AINA käyttää lääkäriä joka on määrätynlaisiin vaivoihin perehtynyt. Jos on vähän kalliimpi, tulee loppupelissä kuitenkin halvemmaksi! Elävä esimerkki: ½ vuotias beaglenpentu oli saanut kahdelta eri eläinlääkäri asemalta diaknoosin, että on lonkkavika ettei nyt paranisi rasittaa ettei pahene! Kirjoitin omistajalle ja sanoin ettei beagle onnu lonkkavian takia! Annoin hänelle erkoislääkärin numeron, hän meni vastaanotolle ja kappas vain, lääkäri sanoi samaa kuin minä ja vika löytyi murtuneesta kintereestä!! Asialle ei voitu enää mitään kun oli sattunut jo jonkin aikaa sitten. Ainoa lääke oli, että piti liikuttaa metsässä. Silloin joutui väkisin käyttämään jalkaa ettei lihakset surkastuisi!
Tero
Viestit: 380
Liittynyt: Ma 18.07.2011 11:16
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Tero »

eeva resko kirjoitti: En ole ennen kuullut sitäkään, että jos koira pissaa verta sillä olisi jotain tekemistä sen kanssa onko koira astunut tai ei..... Tämä kuullostaa lähinnä niiltä vanhanajan jutulta, kun puhuttiin että nartulla pitäisi teettää pennut ettei tule kohtu- ym. tulehduksia! Tälläsissä vaivoissa kannattaisi AINA käyttää lääkäriä joka on määrätynlaisiin vaivoihin perehtynyt. Jos on vähän kalliimpi, tulee loppupelissä kuitenkin halvemmaksi!
Empä ollu minäkään. En myöskään paljoa muutakaan oo kuullu. Aamulla tosiaan parissa kusessa oli verta ja siitä välittömästi lekurille. Ei pitäsi kirjottaa kun en ihan tarkkaan muista, mutta jotenkin on hormonipistos jäänyt mieleen ja sen jälkeen lääkekuuri (ilmeisesti antibiootti). Hormonihommistahan tuossa aiemmin ohimennen mainitsinkin. Lekuri sano, että ei ole tavatonta kun ikää alkaa olemaan ja ei ole astunut kertaakaan.

Mitäpäs myös siihen vastaan vänkäämään kun ei itellä ole todellakaan parempaa tietoa asiasta. Vika korjaantui noilla toimilla eikä kertaakaan uusinut vajaan 3 vuoden aikana ennen hukkumistaan. Olipahan vian aiheuttaja sitten mikä tahansa. Syyhän voi olla tosiaan vaikka missä, annettu lääke vain pelasi vaivaan.

Pikkukylillä on joskus luotettava niihin pariin lääkäriin mitä on tarjolla. Varsinkin jos viat korjaantuu. Ongelmien jatkuessa tietty etittävä jostain spesialisteja käsiin.
Nement.
Viestit: 8
Liittynyt: Ti 17.12.2013 9:55
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Nement. »

Korjataan sen verran että tumma tavara ei ollut verta vaan luulisin niitä kuona aineita. Ilta hämärässä itsekkin vereksi luulin. Tällä kertaa säästyttiin lääkäri reissulta kun koira toipui ennen kun sinne kerittiin.
Ajo lähestyy!
matte
Viestit: 9
Liittynyt: Ma 05.05.2008 22:27
Paikkakunta: espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja matte »

Tuohon virtsan väriin rasituksen jälkeen johtuu että koira on kuiva.Ennen suoritusta pitäisi antaa nestettä ja itse annan metsästyspäivän jälkeen koiralle palautusjuomaa kun koirallani ei ole aikaa juoda vettä ajon aikana vaikka ojissa sitä on tarjolla.Palautusjuoman jälkeen seuraava pissa on normaali.On erilaisia tuotteita mitä voi antaa ennen ja jälkeen kovan suorituksen, esim. Fitdog ja monia muita, tämä ei ole uusi ilmiö vaan nykyään tiedetään paljon enemmän :)
Googlaamalla löytyy paljon luettavaa aiheesta
:lol:
Vastaa Viestiin